معرفی چهار پهپاد
محموله عملیاتی این پرنده شامل حسگرهای چندماموریتی فروسرخ و تلویزیونی و نشانگرهای لیزری میباشد. نمونه ام کیو- 8 بی متعلق به نیروی دریایی آمریکا میتواند سامانه لیزری مین یاب کبرا را حمل کند. این پهپاد همچنین به رادار دریچه
نام: MQ- 8 fire Scout
کشور: آمریکا
شرکت سازنده: Northrop Grumman
نوع: بالگرد بدون سرنشین تاکتیکی
حداکثر وزن برخاست: 1429 کیلوگرم
حداکثر سرعت افقی در سطح دریا:231 کیلومتر بر ساعت
محموله عملیاتی این پرنده شامل حسگرهای چندماموریتی فروسرخ و تلویزیونی و نشانگرهای لیزری میباشد. نمونه ام کیو- 8 بی متعلق به نیروی دریایی آمریکا میتواند سامانه لیزری مین یاب کبرا را حمل کند. این پهپاد همچنین به رادار دریچه مصنوعی ای ان/ ای بی وای - 8 لینکس محصول جنرال اتمیکس مجهز است. در نیمه سال 2003 شلیک آزمایشی موشک استینگر توسط پهپاد فایراسکات انجام شد و در تابستان 2005 این پهپاد برای نخستین بار راکتهای کالیبر 2/75 را در میدان تیر یوما در ایالت آریزونا شلیک کرد. یک واحد عملیاتی فایر اسکات شامل سه وسیله پرنده، سه محموله ماموریتی، لینک داده و دو ایستگاه کنترل زمینی میباشد.
کشور: چند ملیتی
شرکت سازنده: Dassault
نوع: پهپاد رزمی آزمایشی
حداکثر وزن برخاست: 6000 کیلوگرم
حداکثر سرعت افقی: 0/7 ماخ
شرکت داسو توسعه نمونه اولیه نیورون را با نام فرانسوی پتی داک (به معنای جغد کوچک) با هدف دستیابی- به فناوری ساخت پهپاد رزمی آغاز کرد. در نخستین مرحله از این پروژه پرندهای موسوم به ای وی ئی- دی در تاریخ 18 ژوئیه 2000 برای اولین بار به پرواز درآمد. فروند دوم از این خانواده که فاقد سطوح دم بود در ژوئن 2003 پرواز خود را انجام داد. نمونههای بعدی این خانواده با نامهای موین داک (جغد گوشدراز) به عنوان نمونه تاکتیکی چند منظوره و گِرَندداک (به معنای جغد شاخدار) به عنوان پهپاد رزمی عملیاتی در مقیاس واقعی با قابلیت حمل داخلی مهمات عرضه شدهاند.
کشور: کره جنوبی
شرکت سازنده KAI
نوع: پهپاد تاکتیکی کوتاهبرد
حداکثر وزن برخاست: 300 کیلوگرم
حداکثر سرعت افقی: 185 کیلومتر بر ساعت
پهپاد نایت اینترودر 300 نمونه ارتقاء یافته طرحی است که در سال 1991 توسط شرکت دِوُو با نام دویوسائه با حمایت آژانس توسعه دفاعی کره جنوبی عرضه شد و نخستین پرواز خود را در سال 1993 انجام داد. شرکت دوو در نمایشگاه هوایی سئول 1996 نمونه کاملتری از این پهپاد را با نام اکس اس آر-1 عرضه کرد. گزارشهای خبری در آن زمان حاکی از آن بود که این پهپاد در سال 1998 وارد خدمت عملیاتی نیروی زمینی کره جنوبی شده است. تکمیل توسعه نایت اینترودر 300 تا اوت 2000 به طول انجامید و بیش از 100 پرواز آزمایشی توسط آن انجام شد.
کشور: هلند
شرکت سازنده: ADE
نوع: تاککتیکی کوتاه برد
حداکثر وزن برخاست: 360 کیلوگرم
حداکثر سرعت افقی: 185 کیلومتر بر ساعت
برنامه توسعه این پهپاد در اوایل دهه 1990 میلادی آغاز شد. سه نمونه اولیه از آن تولید شد و نخستین پرواز در ژانویه 1995 صورت گرفت. نیشانت برای اولین بار در نمایشگاه هوایی هند در دسامبر 1996 به نمایش درآمد. شرکت هوافضایی تانجا تولید چهارده فروند از این پرنده را برای ارزیابی عملیاتی آغاز کرد. بر اساس برخی گزارشها، تلاش برای توسعه نمونه جت این پهپاد انجام شد اما تاکنون نتیجه نهایی آن اعلام نشده است. علیرغم حمایت اولیه از توسعه نمونههای کارآمدتر از این پهپاد، بروز پارهای مشکلات فنی در آزمایشهای عملیاتی اولیه منجر به آن شد که وزارت دفاع هند در اواخر سال 2006 برنامه توشعه نیشانت را لغو کند.
کتاب «یکصد پهباد نام آشنا».
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}